Cégalapítás, vállalkozás

blueprints-894779_640Azt hiszem, nem tudnám megmondani, hogy manapság mivel érné meg foglalkozni. Mi az ami jövedelmező hosszútávon, hiszen pont az a gond, hogy évek óta jól üzemelő cégek mentek a válság alatt tönkre.

Az iparágak

Melyik iparág van most feltörőben? Vagy melyikbe fektetnénk? Nem tudom igazán, hogy most az építőipar, vagy a vendéglátás a jó választás, vagy a sok többi közül az egyik. Hiszen manapság már mindenből annyi van, hogy ha keresünk egy fodrászt, minden utcában találunk vagy 2-3 belőle. Nagy divattá vált mostanában, hogy mindenki műkörmös szeretne lenni. Nem igazán tudom, hogy miért ekkora a népszerűsége, hiszen ebből a szakemberből talán még több is van, mint kellene. Persze ettől függetlenül mindenkinek szíve joga azt tanulni, amit szeretne, csak aztán éljen is meg belőle.

Az építőipar

Eben az ágazatban is volt igen csak nagy hanyatlás, és kevesen tudtak csak talpon maradni. Azt hiszem ez ugyan olyan ingatag, mint az ingatlan piac helyzete, de talán most egy kicsit az látszik, hogy felmenőben van.

Az egyik ismerősömnek az édesapja vállalkozó ezen a szakterületen. Hát nem volt könnyű a válságot túlélni, és neki is kellett embereket elküldenie, mert nem tudott már annyit fenntartani, de még mindig talpon van. talán ez a nyár még jó is volt neki az eddigi időszakhoz képest, mert sok munka volt. Ez talán annak is köszönhető, hogy az emberek igyekeznek régi házat venni, ami olcsó, és azt felújítani, nem pedig egy újat építeni, vagy építtetni.

Az, hogy mi lenne a megfelelő vállalkozás, ha választanom kellene? Nem tudom, én azt hiszem, nem is bírnám azt a nyomást, ami ezzel jár, így nem is lennék jó vezető. Erre is megvan az ember, hiszen sokan rokkannak bele a teherbe, amiről előtte azt gondolták, hogy bírni fogják. Mindenképpen érdemes jó alaposan átgondolni, hogy mibe fektetjük a pénzünket, és a piacot is megfelelően terep szemlézni.