A változást hozó új táska

bőr oldaltáska         A most következő történetet a legutóbbi baráti összejövetelen hallottam, és azért szeretném megosztani veletek, mert rendkívül kedves lett számomra, miközben komoly dolgok köttettek meg a háttérben. Az egyik régi barátunk alapított egy tech céget, amelyről már rég álmodott. Részletesen mesélte el nekünk a tevékenységi köröket, illetve azt, hogy hogyan jutott befektetőkhöz, akik komoly összegeket tettek a vállalkozásba. Tudni kell, hogy ez a barátunk viszonylag régi vágású fickó, aki ragaszkodik a megszokott dolgaihoz, és nagyon nehezen szánja rá magát, hogy váltson. A stílusa tizenöt év alatt mit sem változott. Ez azt jelenti, hogy ugyanazokat a ruhákat és cipőket hordja, míg nem azok ki nem lyukadnak. Ebből már nem nehéz kitalálni, hogy van egy táskája is, illetve VOLT egy táskája is, amit majd’ két évtizeden keresztül hurcolt magával mindenhová. Ám ez a táska bizony elszakadt a cégalapítás legelején, így sürgősen vennie kellett magának egy újat. Mivel fogalma sem volt, hogy miként kell új táskát vásárolni, az interneten kezdett kutatni a témában, majd rábukkant a bagbox nevű oldalra, ahol ott várta álmai bőr oldaltáskája. Természetesen, ez nem ment ennyire könnyen, több napot is várt, mire megrendelte, hiszen mindent megpróbált, hogy megjavíttassa a régit. Az viszont javíthatatlan volt, így hát megrendelte az új táskát. Ez az összejövetelen is nála volt, úgyhogy meg tudtuk nézni. Finom bőrből készült, tele praktikus rekeszekkel, zsebekkel, ahová számtalan apróság fér el. Ez egy amúgy is gyűjtögető, és felhalmozó embernek pont ideális. Elmesélte, hogy eleinte nehéz volt megszokni, de miután pozitív visszajelzéseket kapott, hogy milyen jól néz ki, elgondolkodott az egész ruhatárán is. El is határozta, hogy, ha nem is azonnal, de idővel, szépen lassan beújít egy-két dolgot, mert már ő is elavultnak érzi saját magát. “Mint egy lejárt lemez”  – mondta, és felnevetett.

A kényszer nagy úr, mondhatnám én, és örömmel látom, hogy milyen változásokon mennek keresztül emberek, csupán azért, mert belekényszerülnek egy olyan helyzetbe, ami kívül esik a komfort-zónájukon. Velem is történt már hasonló, csupán az nem a ruhatáramat érintette. Viszont, nagyon felkeltette az érdeklődésem a bagbox. Már eleve a név is tetszik: kreatív, és egyszerű. Ezért felkerestem én is a honlapot, hogy körbenézzek, még úgy is, hogy nem vásárolok. A kíváncsiság hajt, a táskák pedig amúgy is a gyengéim. Ami elsőre feltűnt az az, hogy több speciális táskát is forgalmaznak, többek között orvosi-, vadász, vagy aktatáskát. Ilyeneket nem kap csak úgy az ember, ha bemegy egy szimpla üzletbe a plázában. Arról nem is beszélve, hogy fogalmam se volt, hogy ilyen anyagokból, sőt nemes bőrből készülnek, amik nem csak mutatósak, hanem rendkívül tartósak is. A régi barát is ezt mondta, hogy csak olyan táskát hajlandó venni, ami bőrből készült, hiszen az előző is tizenöt évig bírta. Ápolni kell, meg vigyázni rá, de nem megy úgy szét, mint egy műbőr, vagy műanyag. Persze, lehet kapni ilyen táskákat is, de azokat más célra használjuk, például a sportfelszerelés tárolására.

A régi barát egyébként úgy tartja, hogy az új táska szerencsét hozott neki, és ezzel együtt egy új fejezete kezdődhet az életének, amelyben már, mint cégtulajdonos menetel tovább. Sokszor gratuláltunk neki, és a lelkére kötöttük, hogy azért próbáljon még ki néhány új dolgot, mivel jól áll neki a változás, és legyen bátorsága kidobni azt, amit meglátva fintorogni kezdenek az emberek.