Cégalapításhoz elengedhetetlen egy jó csapat!

 Amióta az eszemet tudom, saját céget akartam alapítani. Már iskolás koromban is kellően önálló, kreatív és szorgalmas voltam, tudtam, hogy nem akarok bekerülni a mókuskerékbe, ugyanazt csinálni nap, mint nap. Kitaláltam, hogy valami egyedit fogok létrehozni és egy életen át azzal fogok foglalkozni. Felsőfokú tanulmányaimat üzleti szakon folytattam, így fokozatosan kerültem bele a cégek, vállalatok világába. Már elsőéves hallgatóként tele voltam ötletekkel és tervekkel, szerencsére a családom is feltétel nélkül támogatott abban, hogy megvalósítsam az álmomat. Hálás vagyok nekik, hiszen amellett, hogy lélekben ott álltak mellettem mindvégig, anyagilag is kisegítettek, így meg tudtam tenni az első lépéseket. Sosem kellett kérnem, részükről természetes volt, hogy amiben tudnak, segítenek a cégalapításban. Azonban fontos volt mindezek mellett, hogy egy olyan csapattal álljak neki a munkának, amellyel gördülékenyen és rugalmasan tudok együtt dolgozni. Ebben a folyamatban viszont muszáj volt nekem is részt vennem, ezért elhatároztam, hogy csapatépítő tréninget szervezek.

https://balatonpro.hu/csapatepito-jatekok-programok-trening/

Elkezdtem gondolkodni, hogy egyáltalán hova szervezzem ezt a programot? Melyik az a hely Magyarországon, ahova bárki bármikor szívesen elutazik és ahol biztosan jól érzi magát? Rögtön beugrott az ötlet: hát persze, hogy a Balaton! Rá is találtam a megfelelő lehetőségre https://balatonpro.hu/csapatepito-jatekok-programok-trening/ weboldalon. Azonnal tudtam, hogy szuper csapatépítő napoknak nézünk elébe. Úgy gondoltam, hogy a vitorlázás egy olyan program lesz, amely jól összehozza majd új munkatársaimat egymással, illetve velem. Kellően extrém sport ahhoz, hogy kibillenjünk a komfortzónákból és egymást segítve álljunk bele egy olyan feladatba, amihez elengedhetetlen az együttműködés. Az oldalt böngészve minden kérdésemre választ kaptam, jól tudtam tájékozódni a lehetőségekről és mindent meg tudtam tervezni fejben. Nagyon tetszett, hogy nem csak a sportolásra lesz alkalmunk, hanem bórkóstolási élményben is részesedhetünk. Ennek különösen örültem, hiszen egy pohár bor mellett az emberek könnyen megnyílnak és elegyednek beszélgetésbe. Egy jó cég működéséhez pedig nagyon fontos, hogy a munkatársak a lehető legjobban ismerjék egymást és bizalommal tudjanak egymáshoz, valamint hozzám fordulni. Megnyugtató volt számomra, hogy ha esetleg a csapatépítő tréning napjain rossz időt fognánk ki, akkor nem kell aggódnunk, mert outdoor programokon is részt tudunk venni. Eleinte az is megfordult a fejemben, hogy mi van akkor, ha valaki nem szeret (vagy esetleg nem tud) úszni? Vagy ha csupán csak nem szeret vízbe menni? Kicsit megijesztett ez a gondolat, de a cégoldalán még ezekre a kérdéseimre is találtam választ, miszerint a vizes programokból kimaradók sem fogják magukat kirekesztve érezni.

A tervezés és felkészülés után végül elérkezett a nagy nap és a cégemben dolgozó munkatársakkal együtt elutaztunk a Balatonra a csapatépítésre. Ennek már öt éve, azóta is sikeresen vezetem a cégemet, ráadásul ugyanazokkal az emberekkel dolgozom együtt, akikkel anno, azon a nyári hétvégén részt vettem azokon a szuper programokon. Csodásan összehozott bennünket, hamar kialakult közöttünk a kohézió és azóta is emlegetjük az ott szerzett élményeket!