Cégalapítás, és ami kell hozzá – konyhabútor

Most segíteni fogok Neked cégalapításban, kihegyezve egy bizonyos részére, ami nem más, mint a konyhabútor beszerzése.

Vegyünk alapul egy kifőzdét. Megtörtént a cégalapítás és a papírjaid is rendben vannak. Viszont fel kell szerelned a kifőzdédet. Különböző várható és váratlan beruházások is jönnek majd. Nézzük úgy, hogy váratlan nem lesz, mert legyünk mégiscsak optimisták.

Várható beruházás például, hogy amikor megveszed a helyet és megnézted, valószínűleg a konyhát teljesen fel kell szerelned. Meg kell venned minden benne használatos dolgot. Talán a legnagyobb dolog mégis a konyhabútor beszerzése lesz. Biztosan mélyre kel nyúlnod a zsebedben, erre készülj fel!

Valószínűleg, mint minden konyhában, itt is minden falon végighúzódó, nagy konyhabútor lesz. Sok pakolós résszel és munkalappal, ami nagyon fontos, mert az ételek elkészítéséhez kell a sok felület.

Egyértelmű, hogy sok pénzt elnyel egy vállalkozás elindítása, de ha jól intézed, ügyes vagy, akkor le tudsz faragni abból az összegből, ami szükséges hozzá. Mindenképpen takarékoskodj. Ha például nem muszáj valamit azonnal megvenni, akkor halaszd későbbre, ne akarj mindent egyszerre. A legszükségesebb dolgokat szerezd be, és utána jöhet minden szépen sorjában. Ilyenkor érdemes felállítanod egy fontossági sorrendet, ez biztosan segít neked majd.

konyhabútorVisszatérve a konyhabútorra, ez a konyha festése és kitakarítása után, legyen a következő lépés. Hisz hiába veszed meg a főzéshez szükséges edényeket vagy evőeszközöket, ha nem tudod hol tárolni ezeket. Ételt se fogsz tudni készíteni vagy készíttetni a szakácsoddal, ha nincs min dolgozni. Azt javaslom, ne azt nézd a konyhabútor választásnál, hogy mennyire néz ki jól. Inkább arra figyelj, hogy jó minőségű és strapabíró legyen. Mondok egy példát. Ha például motorozol és szeretnél venni motorhoz bukósisakot -> http://ceget.hu/az-idojaras-viszontagsagai-motorozas-es-a-shiro-bukosisakok/ , akkor nem azt fogod nézni elsősorban, hogy mennyire tetszik, hanem azt, hogy biztonságos legyen. Nemde?

Cégalapításnál, mielőtt belevágsz, mindenképpen írd össze a látható költségeid, kiadásokat és úgy kalkulálj. Ezen felül mindig jó, ha hozzászámolsz még legalább az indulótőkédnek a felét, mert sose lehet tudni, milyen váratlan kiadások lesznek, amik szükségesek ahhoz, hogy tovább tudd üzemeltetni a kifőzdédet!