Cégalapításkor segítségünkre lehet a Székhelyszolgáltatás24

Már egy jó ideje gondolkozom cégalapításon. Egyrészt megfogalmazódott bennem egy ötlet, amit szerintem érdemes lenne megvalósítani, másrészt egyre többször érzem azt, hogy nem nekem való az alkalmazotti lét. Egyszerűen nem szeretek másoknak alárendelve dolgozni, sokkal több bennem a kreativitás és a tenni akarás, ha tudom, hogy ezzel a saját malmomra hajtom a vizet. Persze tisztában vagyok azzal, hogy a vállalkozói létnek is megvannak a maga árnyoldalai, mint például az, hogy itt sosincs konkrétan vége a munkaidőnek. Mindenki amennyit dolgozik, annyi pénz fog bejönni a vállalkozásából. Mindezek ellenére én úgy döntöttem, hogy belevágok. Nem olyan rég hallottam arról, hogy mi is az a székhelyszolgáltatás. Korábban ismeretlen volt előttem ez a dolog, de pont kapóra jött így kezdő vállalkozóként. Ugyanis ez a szolgáltatás a leendő vállalkozók válláról egy csomó terhet le tud venni.

A szekhelyszolgaltatas24.hu szolgáltatására találtam rá az interneten, és úgy láttam, hogy megér egy próbát. A honlapjuk nagyon részletes, és mindenről tájékoztatja az érdeklődőket teljeskörűen. Rögtön megragadta a figyelmem az a kiscím, hogy IPA mentes székhelyszolgáltatás. Mivel azt hittem, hogy ez csak valami kattintásvadász cím, úgy voltam vele, hogy elolvasom, ez mit is takar, de nem fűztem hozzá túl sok reményt. Ám az oldalon elolvashattam, hogy ez nem csalás, nem ámítás. Ugyanis Magyarországon létezik egy település, ahol nem kell iparűzési adót fizetni, ez pedig Újlengyel. Egyszerűen nem akartam hinni a szememnek, hogy a mai világban van még ilyen. Hiszen a lakhelyemen is nagyon magas a fizetendő iparűzési adó, amitől bevallom, kicsit tartottam is, hogy hogyan fogom kifizetni, ha elindítom a vállalkozásomat. Ám úgy tűnt, hogy a szekhelyszolgaltatas24.hu erre a problémámra kínál megoldást, amit én szerettem is volna kihasználni.

Olvasható a weboldalon, hogy emiatt, hogy nincs iparűzési adó Újlengyelen, számos nagyvállalat választotta már székhelyéül ezt a települést. Mint például a CIB Bank, a Morgan Stanley vagy a General Electric. Elég hízelgő volt ezeket a neveket olvasni, mert tudtam, hogy ők nem apró játékosok. Ha ezek a cégek is Újlengyelt választották székhelyül, akkor nekem is érdemes megfontolni a dolgot. A Székhelyszolgáltatás24 – nek köszönhetően azt is megtudhattam, hogy mivel a településen nincs iparűzési adó, ezért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem is jogosult az ellenőrzéseket tekintve a helyi adókkal kapcsolatban eljárni, ez az önkormányzat hatásköre. Ez nagyon megnyugtató, mert szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy ennek a hivatalos szervnek a neve egy kis félelemmel tölti el az embert. Pláne kezdőként, amikor az ember azt sem tudja, mit, hogy kellene csinálnia, nem, hogy szabályszerűen.

Ezzel kapcsolatban a szekhelyszolgaltatas24.hu további terheket vesz le az ember válláról. Még pedig gondoskodik olyan dolgokról, mint mondjuk, hogy nem kell adminisztrációt fenntartani a székhelyen, és ez főleg akkor nagy segítség, ha az embernek induló kisvállalkozása van. Emiatt irodát sem kell bérelni, valamint a küldeményeinket átveszik, és precízen, pontosan iktatásra kerülnek, majd megküldik nekünk. Illetve ehhez kapcsolódó nagy előny még, hogy nem kell a postán várakoznunk, ha átveszünk valamilyen levelet vagy küldeményt.

Az olvasottak alapján én biztos lettem abban, hogy igénybe fogom venni a székhelyszolgáltatást. Hiszen azt gondolom, megér egy kis plusz pénzt az, hogy az embernek levegyenek a válláról egy csomó gondot, nem beszélve arról, hogy kisebb a hibalehetőség is, ami bőven akad egy vállalkozás indításakor.