Motoron a városban is

Cégvezetőként sok mindenre oda kell figyelned. Nem csak arra, hogyan igazgatod a céget, és hogyan bánsz a munkatársaiddal, hanem olyan részetekre is, amik megalapozhatják egy üzlet sikerét. Mindenki tudja, hogy fontos az első benyomás, és ez nem csak olyan külsőségekben nyilvánul meg, mint például egy jó öltöny vagy szép táska, hanem olyasmiben is, mint az, hogy mikor érkezel meg a megbeszélésre. Nagyon nem néz ki jó, ha valaki késik valamiről, csak az a gond, hogy a városban nagyon nehéz közlekedni. Szinte állandóan dugó van, és ha esetleg nem az akadályoz, akkor meg parkolóhelyet nem lehet találni.

Előfordult már olyan sajnos, hogy ilyen piti gondok miatt nem értem oda egy tárgyalásra. Ez pedig mindig kellemetlen. Meg akartam oldani ezt a kérdést, és ezért kezdtem el motorral járni a városban is. A motoroknak pedig több előnye is van.

Az izgalomért is megéri motorozni, de persze a biztonságra is oda kell figyelni. A motorozás egyik legkülönlegesebb előnye az az izgalom, és ez az egyik legegyszerűbb módja az A – B pontról való eljutáshoz, és a kockázatok néha még növelik ezt az élvezetet.

A rekord üzemanyagárak mellett a motorkerékpár komoly pénzmegtakarító lehet, függetlenül attól, hogy az árak magasak maradnak-e vagy sem.

A parkolás is komoly előny az olyan nagyméretű SUV-okkal vagy terepjárókkal szemben, amelyeket apró parkolóhelyekre nem lehet bevezetni. Mivel a legtöbb üzletben motorkerékpár parkoló van kijelölve, a kerékpárral történő parkolás rendkívül egyszerűbb, és sok parkolóhely ingyen engedélyezi a motorok tárolását.

A motorkerékpárosok gyakran úgy érzik, mintha egy nagy közösséghez tartoznának, és ez az érzés valami közöset jelent nekünk. Annak ellenére, hogy a motorosok egy nagy csoport tagjai, hajlamosak vagyunk inkább individualistának lenni.

Az alacsony környezeti hatás is komoly előny lehet, függetlenül attól, hogy érdekli-e a szénlábnyoma, a motorkerékpárok hatékony szállítási formák, amelyek minimális mértékben befolyásolják a környezetet. És még ha csak az izgalomért is utazol motorral, nem baj az, hogy időnként kicsit kedves vagy az anya természethez.

Nekem persze az egyik legfontosabb előny a könnyű ingázás. A motorkerékpárok nemcsak a legtöbb nagy forgalmú jármű sávban megengedettek, bizonyos helyeken a sávok között közlekedhetnek.

De még mielőtt valaki azon gondolkozik, hogy a városban is motoron közlekedik, persze jól meg kell tanulnia motorozni. Bár sok előnye van a motorozásnak, mindenki tudja, hogy veszélyesebb lehet, mint autóval járni. Ezért a városi forgalom nem is való olyannak, aki nem tud motorral biztosan közlekedni. Én is sokat gyakoroltam, amíg meg nem szereztem a motor jogosítványt. Még az egyik barátom ajánlotta az iskolát, ahová végül elmentem.

De azt tudni kell előtte, hogy többféle kategória is van, attól függően, hogy mekkora méretű motort akarsz vezetni. A legkisebb az AM kategória: moped, vagy robogó vezetésére használható, 14 éves kortól megszerezhető, és maximum 50 köbcentis járművekre érvényes. Az A 1 kategória: a kismotorok csoportja, és itt 16 éves kortól letehető a jogosítvány, és maximum 125 köbcentiméteres hengerűr tartalommal rendelkező motorokig használható. Az A 2 kategória az olyan motorkerékpárokra vonatkozik, amik 35kW-os teljesítményig vannak (ez kb 48 lóerőt jelent), és ez 18 éves kortól megszerezhető. Az A kategória a korlátlan, nagy motoros jogosítvány, és ez 24 év felett letehető. Ezek a motoros jogosítvány kategóriák.

Ha már megszerezted a jogosítványt, látni fogod, hogy mennyivel könnyebben eljutsz a városban bárhová. Nem kell aggódnod a dugók miatt, és emiatt a céged is sikeresebb lesz, mert nem maradsz le semmilyen fontos találkozóról.