Hirdetés által alkalmazottakat találni?

Nemrég egy ismerősöm céget alapított. Már kiskorában is ez volt az álma, hogy egyszer legyen egy saját cége és ne egy irodában vagy a gyárban kelljen robotolnia állandóan. Sok mindenhez ért, jó sulikat is elvégzett, így döntött amellett, hogy végül építőipari céget alapít. Nagyon jól ment neki sokáig, és egyébként még most is nagyon jól menne, de már el kell döntenie, milyen munkákat vállalnak el, mert az alkalmazottak száma lecsökkent.

Ezért muszáj volt ismét embereket felvennie, hiszen a bevételtől nem szeretne senki elesni. Nem tudta, hol kezdje a dolgot, mert sokszor találkozott megbízhatatlan emberekkel, illetve olyanokkal, akik ajánlás által jöttek, aztán mégsem váltak be. Gondolta, hogy ismét megpróbál hirdetést feladni, de nem tudta, hogy hol lenne érdemes ezzel próbálkoznia.

Ezt nekem is elmesélte, én pedig egyből olyan oldalt ajánlottam neki, ahol apróhirdetés ingyen feladása lehetséges. A nextapro.hu szerintem a legmegbízhatóbb hirdetés feladós oldal, itt mindent megtalálsz szinte, amit csak akarsz. Számos kategória van, amiken belül lehet hirdetni. Én így adtam el néhány ruhámat is, sőt, az előző telefonom is itt kelt el. Mondtam neki, hogy nézze meg ezt az oldalt, mert itt állásokat is lehet hirdetni, és itt biztos, hogy fog találni embert, még többet is, mint kellene, de legalább tud majd válogatni.

Így is lett, másnap már hívott, hogy feltette a hirdetéseket, most pedig vár, hogy jöjjenek a jelentkezők. Pont akkor csörgött a céges telefonja, amikor velem beszélt. Gyorsan le is tettük, felvette a telefont, és elmesélése alapján nagyon rendes volt az illető, akivel beszélt. Utána folyamatosan jöttek a levelek a fiókjába, hiszen ezen az oldalon tudsz fiókot is létrehozni és azon belül tudod kezelni a beérkező megkereséseket. Persze voltak közöttük olyanok, akik nagyon nem voltak neki szimpatikusak, és a bérekkel is el voltak szánva, illetve olyan is volt, aki csak bekamuzta, hogy ért a szakmához.

De a végére talált 4-5 új embert is, akik azóta is ott dolgoznak nála. Később kiderült az egyik alkalmazottról is, akit így vett fel, hogy már ő is hirdetett az oldalon, igaz, nem állást, hanem a régi autóját. És sikeresen is eladta, úgyhogy neki is pozitív véleménye van az oldalról. Neki is az tetszett, mint nekem, hogy szűrik a hirdetéseket, van egy olyan szűrő rendszerük, amit csalók ellen használnak és igyekeznek kiszűrni a csalásokat.

Szerencsére így tehát megoldódott a probléma, új alkalmazottakat sikerült találnia az ismerősömnek, és most már sokkal több munkát el tudnak vállalni, mint eddig.