Érdekes újság cikk, napelem pályázat

Te gondolkodtál már azon, hogy mi lenne, ha lenne egy napelem a házatokon? Vagy hogy egyáltalán mire is jó egy napelem?

Engem igazán annyira nem foglalkoztatott soha a dolog. A férjemet Márkot viszont annál inkább. Bár ő mindig is azt mondta, hogy nekünk nőknek teljesen más agy felépítésünk van. Persze mindig morgolódok, ha ilyet mond, de valahogy be kell hogy valljam, kicsit igaza van. Én sokszor nem látok át dolgokat, amit ő pillanatok alatt igen. Persze ez oda vissza is igaz, mert ő a családdal, vagy az itthoni mindennapos dolgokkal van ugyan így. Sok esetben azt gondolom, hogy ha nem hívnám fel adott dologra a figyelmet, akkor elfelejtené. Hogy mondjuk mi lehet az? Egészen egyszerű ha mondjuk neki kell mennie a gyerekekért, mindig aggódok, hogy oda ér e időben, vagy hogy megtalálják e egymást?. Néha úgy érzem, hogy olyan szétszórt, hogy nem is tudom, hogy maradhatott talpon az ausztriai munkában, mint ahogy ez a cikk is említi. Te dolgoztál már kint külföldön? Vagy esetleg most is ott dolgozol?

Persze tudom én, hogy nem annyira egyszerű kint lenni, vagy mondjuk helyt állni akár. Sok minden szükséges ahhoz, ha valaki kint szeretne dolgozni. Mindenképpen szüksége van az adott ország nyelv tudására. Te beszélsz valamilyen nyelvet? Igaz, mint mindenre, ma mér erre is van megoldás, hiszen ha nem tudsz valamilyen nyelven, egy nyelviskola, mint akár ez is, mindenben segít, és lehetőséget ad arra, hogy megtanuld a nyelvet.  De igazából ebbe nem szeretnék nagyon belemenni, hiszen ez nálunk most nem aktuális amúgy sem.

A szórakozásdesert-1270345_640

A munka mellett persze szórakozni is kell néha. Hogy kinek mi jelenti a szórakozást, azt csak maga tudja. Van aki rejtvényt szeret fejteni, vagy mondjuk kirándulni, de olyan is akad, aki motorozni szeret. Erről itt találtam egy érdekes cikket. Én mondjuk nem nagyon szeretek kimozdulni, ha végre egy kicsit otthon lehetek. Nem mondom, hogy nem szeretek nézelődni, vagy adott esetben egy piacon csavarogni egy kicsit, de szeretek csak otthon is lenni, és olvasgatni.

Szoktam olykor újságot is vásárolni, amelyik megtetszik, de a könyvtárba is el szoktam menni, hogy könyvet kölcsönözzek ki. Te be vagy iratkozva a könyvtárba? Esetleg szeretsz olvasni? Na én sem voltam mindig nagy olvasó ám, pár éve van ez így.

A minap viszont találtam egy igen érdekes cikket az egyik lakás berendezési újságban. A napelemekről volt szó, és a napelem pályázatról. Érdekes volt, mert én nem is gondoltam volna, hogy ilyenekre is lehet pályázni. Nem is buta dolog. A cikk arról szólt, hogy vannak pályázatok, amire ugye szükséges egy beadványt írni, és ha sikeres, akkor akár 30 vagy 40%-ban is támogathatják a házunkra felszerelt napelemet. Te tudtad, hogy van ilyen lehetőség? Hát nem szuper?

Ezek a pályázatok általában vissza nem térítendők, ami azt jelenti, ha valaki megnyeri, akkor megkapja azt a részt, amiről a pályázat szól. Szóval adott esetben akár a napelemek egy harmadát, vagy egy negyedét is ingyen kapjuk. Nem fantasztikus? Na ezért is szeretek olvasni, mert nagyon sok hasznos dolgot találok. Ha pedig valami igazán érdekel, akkor még utána is tudok nézni a könyvtárban, vagy még többet olvasni róla… Többek között ezért is jó, ha valaki szeret böngészni, olvasgatni. Persze ez mellett még sok más hasznos információra is szert tehet.