A saját szobatervező cégem és a valvoline motorolaj, amellyel apukám foglalkozik

Mindig is érdekelt a tervezés világa.

Igen kreatív voltam már kisgyerekként is, majd ez a későbbiekben is végigkísérte utamat, így jutottam el odáig, hogy belső építész leszek.

Azonban nem tetszett a beosztotti állás, hogy mindig nekem dirigáltak; ez a hierarchia nem igazán nekem való dolog.

Panaszomat megosztottam apukámmal is, aki valvoline motorolajokkal foglalkozott és a munkájának köszönhetően igen nagy jövedelemre tett szert hónapról hónapra.

El tudta tartani az egész családot, továbbá pedig a minőségi motorolajnak és természetesen a valvolin – nek köszönhetően tudtam, hogy megbízható és hasznos dologgal foglalkozik és szereti is a munkáját.

Ő az az ember, aki mindig is bíztatott engem, bármiről is legyen szó; motivált, ha arra volt szükség, vígasztalt, ha úgy érezte, hogy valami problémám van éppen.

Így ebben az esetben is neki köszönhetem és a rengeteg támogatásnak, amit nekem adott, hogy belemertem vágni egy saját cégbe.

A cégem lényege, hogy szobákat tervezünk.

Eleinte még nem nagyon kongott úgymond az üzlet, de szépen lassan egy fejlődés indult meg, vette kezdetét, ami oly odáig eljuttatott engem, hogy komoly szállodáknak szobákat és luxus lakosztályokat is tervezzek.

Apukám is beszállt a bizniszbe, mert ő meg a motorolajokat reklámozta mindig a szállodáknak és így elég sok hely beszállítója lett, ha éppen valvoline- ra van szükség.

Eleinte csak kisebb szállodáknak terveztem, de mostanában már a főváros, azaz Budapest szívében található, gyönyörű panorámával rendelkező szállodák szobái is az én kezem munkáját tükrözik, amire nagyon büszke vagyok.

Apukám támogatása nélkül ezt nem tudtam volna saját magam egyedül megvalósítani.

A legutóbbi szállodában, ahol dolgoztam nyolc emelet található, és 357 szoba.

A normál szobák mérete 18- 20 m2.

A szálloda szobáiban a francia elegancia és életérzés érvényesül, de ez nem csak a szobákra vonatkozik, hanem a gasztronómiában és a személyzet viselkedésében is megjelenik.

Ennek oka, hogy a szálloda egy francia szállodalánc tulajdonában van, annak a tagja.

Egyébként személyzet számára különböző tréningeket is tartanak, hogy viselkedésük méltó legyen a szálloda színvonalához és a tudásuk is kielégítő a francia kultúrával kapcsolatosan

Normál szobák mellett még egy elnöki lakosztályban is szerencsém volt megtervezni.

Az elnöki lakosztályban egy kisebb előtér, egy nappali, egy fürdő és egy hálószoba is található.

A szobát élénk rózsaszín, vagy piros színek, illetve meleg árnyalatú fa bútorok teszik otthonossá.

A hotel ablakaiból Budapest legnagyobb nevezetességei tárulnak a vendégek szeme elé úgy, mint a Duna, a Lánchíd, vagy a Budai Várpalota, illetve a Parlament jellegzetes hagymakupolája is látható, így ezt is természetesen figyelembe vettem és ha a vendégnek kedve van egy meleg fürdőt venni, akkor a kádból az ablakon keresztül  csodálhatja a különleges és egyedi dunai panorámát.

Minden szobában úgynevezett Mybed található, ami a szálloda jellegzetes ágya, úgyhogy ezt nem én befolyásoltam, hogy milyet választunk.

Ez annyit takar, hogy nem hagyományos matracokat használnak, hanem hatalmas puha, dunnához hasonló matracokat, amelyek eleinte kicsit talán kényelmetlennek is hathatnak, mert túl puhák, de állítólag nagyon jókat lehet aludni benne, a lakberendező legalábbis magabiztosan ezt állította.

Én hiszek neki, persze, hiszen ő ért hozzá.

A legtöbb szobában az ágyakat magyaros, kalocsai mintás ágytakarók díszítik.

A fürdőszoba berendezése kiemelkedően exkluzív, modern zuhanyzóval, illetve fürdőkáddal, ahonnan szintén csodás kilátás nyílik a városra.

A hotel egyébként Franciaországban gyártott piperetermékeket helyez ki a fürdőszobákban, mint már említettem, annak köszönhetően, hogy a szállodalánc francia.

Párizsban is jártam, mielőtt a szobákat megterveztem, a lakberendezővel együtt, hogy saját szemünkkel is meg tudjuk nézni, hogy mit is takar tulajdonképpen az a bizonyos francia elegancia.

A szobához közel található egy társalkodó terem, ahol kávézásra, étkezésre van lehetőség, itt figyelembe vettem, hogy a szálloda hatalmas és, hogy a kedves vendégeknek ne kelljen egészen a földszintig elmennie akkor, ha mondjuk megéhezik.

Az elnöki lakosztály ára igen nagy kiadást jelenthet egy éjszakára, de a színvonal fenntartása érdekében muszáj ahhoz méltó árat szabni.

Mondanom sem kell én is elég nagy bevételt kaptam a szállodától, így a cégemnek is bővült a költsévetése.

A normál szobák jóval kisebbek, mint az elnöki lakosztály szobái.

Ezekben egy előtér, egy háló és egy fürdőszoba található, de a berendezésük nem sokban különbözik. Minden szoba rendelkezik televízióval, internetkapcsolattal, légkondicionálóval, telefonnal és mini bárral.

A szobák nyitott folyosóról nyílnak, melynek egyik oldaláról belátható a hotel előtere.

A szállodát a megnyitása után nagyon felkapták, ami szerencsére népszerűsítette a saját cégemet is, így minden szempont alapján azt mondhatom, hogy megérte belevágni egy ilyen jellegű saját cégbe, ahol a magam útját járhatom, én vagyok saját magam főnöke.

Hálás vagyok érte, hogy meg tudtam hozni ezt a döntést.

Nem kell aggódni, megéri céget alapítani, bár lehet amúgy is jó munkát találni, apukám és a motorolajai példájából kiindulva.

Ti szívesen csinálnátok saját céget?