Saját büfét nyitni nem is olyan egyszerű

A családomban szinte mindenki vendéglátós volt, és ezt a hagyományt én is tovább vittem. Azonban én megtettem egy következő lépést: saját vállalkozást fogok indítani. Persze ez kezdetben csak egy büfé lesz, mert ahhoz hogy éttermem lehessen, még sok évnek el kell telnie.

Az első lépés az volt, hogy céget alapítsak, ami egyáltalán nem volt olyan egyszerű, mint azt vártam. Szerencsére találtam egy szolgáltatót, ami elintézte helyettem ezeket a hivatalos és macerás ügyeket, így nekem tényleg csak arra kell koncentrálnom, amihez igazán értek. A cégalapítást le is tudtam pár hét alatt.

Eljött az ideje, hogy beszerezzem a szükséges gépeket és felszereléseket, melyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a saját büfém elérjen egy színvonalat. Ennek céljából felvettem a kapcsolatot az rdealer.hu forgalmazójával, akik olyan berendezések specialistái, melyeket profi konyhákban használnak.

Az egyik legelső termék, amit innen vásároltam egy jégkásagép volt. Amit igazán szeretek ebben a webshopban, hogy itt gyakran találhatunk használt állapotban lévő árukat is. Számomra ez egy különösen kedvező dolog, hiszen induló vállalkozóként nagyon meg kell gondolnom, hogy mire költöm a pénzemet.

Mikor a termékek között böngésztem, egyszerűen csak beállítottam azt, hogy a használt termékeket mutassa a számomra. Elég jól értek ehhez a témához, így hamar tudatosult bennem, hogy hiába használták már ezek a jégkásagépek, attól még kiválóan működhetnek majd a büfémben.

Nem is vártam sokáig, és fel is hívtam őket telefonon. Az értékesítő, akivel beszéltem, nagyon segítőkész volt. Voltak bőven szakmai kérdéseim a géppel kapcsolatban, amire a lehető legrészletesebb válaszokat adta nekem. Átbeszéltük a gépnek az árát és a fizetés módját. Külön kértem, hogy szállítsák ki nekem a berendezést, mert én nem tudtam elutazni érte Tapolcára. A kiszállítást meg is oldották helyettem. A jégkásagép meg is érkezett időben, pontosan oda ahova kértem. Azóta már fél év is eltelt, és ez a gép azóta is makulátlanul működik. A bevételeim jelentős részét ennek a berendezésnek köszönhetem, így nem győzök hálálkodni az rdelaer.hu forgalmazójának.