Így változott meg az életem kis idő alatt

Évekkel ezelőtt úgy döntöttem, hogy új életet kezdek és felhagyok a korábbi életmódommal. Éveken keresztül minden nap hajnalban keltem, bejártam az irodába és sokszor akár estig is bent ültem és dolgoztam. Elment így sok-sok évem, és rájöttem, hogy én nem akarok úgy megöregedni, hogy közben halál unalmas arccal mindennap átcaplatok a városon keresztül, és bemegyek a négy fal közé, ahol sokszor több, mint 10 órát töltök minden nap.

A munkával és a kollégákkal sosem volt bajom, nagyon jó volt együtt dolgozni és sok új dolgot közösen kitalálni, viszont éreztem, hogy én emellett másra vagyok hivatott és nem elégedhetek meg csupán ennyivel. Főleg, hogy ennyi pénzből csak foghúzva tudtam kifizetni az albérletemet is és megélni minden egyes hónapban.

Utazás? Azt se tudtam, mi az. Nem volt se időm, se pénzem ilyenekre, és igazából társaságom sem, ha jobban belegondolunk. Egy évet azzal töltöttem, hogy munka mellett kitaláltam, hogy mi az, amit csinálni akarok pontosan, hogyan fogom ezt elérni, miből fogok megélni, ha bármi közbejön, van-e tartalékom és még sorolhatnám. Sajnos aztán idő közben történt egy haláleset a családban, ami a sok rossz és szomorúság mellett mást is jelentett a számomra. Nem mondom, hogy örültem, hiszen egyáltalán nem örül az ember ilyen esetben, azonban ezzel így kaptam egy nagy löketet az élettől, és egy hatalmas támogatást a családtagomtól.

A pénz, amit örököltem, segített abban, hogy olyan anyagi háttérrel rendelkezzek, amivel már el tudok indulni a saját utamon és céget tudok alapítani. Addigra már a nagyjábóli tervem megvolt, hogy mit szeretnék csinálni és hogyan akarom azt megvalósítani, így bele is tudtam vágni.

És mint a mesékben, rövid időn belül teljesen megváltozott az életem, jó irányba. A cégem szárnyal, sínen van minden, azóta családot is alapítottam. Jó pár év alatt sok minden történt ez idő alatt. Miközben ezeket a sorokat írom, egy nagyon közeli barátom csörgött rám, elújságolva a csodás hírt, miszerint a feleségével babát várnak. Nagyon örültem én is a hírnek, egyből elmeséltem a feleségemnek is. Megbeszéltük, hogy hétvégén átjönnek, szeretnék néhány dologban a tanácsunkat kérni. Az egyik pedig, az a babakocsi vásárlás.

Tudni kell, hogy a feleségemmel mi is sokat törtük a fejünket anno, hogy honnan vegyünk babakocsit. Sőt, azt se tudtuk igazából, hogy milyet kellene venni. Hiszen nem voltunk otthon a témában. Úgyhogy elkezdtem keresgélni az interneten most ismételten, hátha találok valamit, ami jól jöhetne a barátomnak és a feleségének. És egyből találtam is egy cikket, ami megtetszett. Elkezdtem olvasni, és rájöttem, hogy pontosan ez az, amire nekik szükségük van. Le van írva részletesen, hogy mi az, amire leendő szülőként fel kell készülni. Például arra, hogy majd két babakocsira is szükség lesz, de egyelőre elég csak arra koncentrálni, amit az első néhány hónapban-évben fognak használni. Utána az is fel van sorolva, hogy milyen részei, kiegészítői legyenek egy babakocsinak.

Vannak többfunkciós babakocsik, amikhez jár babahordozó is, tehát szét lehet szedni a babakocsit, ugyanis ezek a részek együtt járnak a babakocsival, így könnyítve meg a szülők életét. Ezen felül fontos odafigyelni arra is, hogy a kisbaba számára minden kényelmi berendezés meglegyen rajta, tehát legyen olyan anyagból a babakocsi, ami szellőzik, viszont a rossz időjárástól és a napsütéstől is megvédi őt, illetve van öt pontos biztonsági öve is. És még sorolhatnám. De minden ilyesmi le van írva a cikkben. És, ha ez még nekik nem lenne elég, a weboldalon válogatni is tudnak a babaholmik között. De egyébként több minden van az oldalon, nemcsak babaholmi, rá lehet keresni szinte mindenre, úgyhogy ajánlani tudom mindenkinek, nem csak azoknak, akik babát várnak.

Úgyhogy elmentettem az oldalt, és majd hétvégén, amikor átjönnek, akkor megmutatom nekik és segítünk nekik átgondolni a dolgot.