Ha már céget alapítok, miért ne szerezhetnék mellé energia tanúsítványt?

Szerintem vannak még rajtam kívül a világban páran, akiknek egy idő után elege lett a munkavállalóként tengetett napokból. Korábban is sokszor megfordult már a fejemben annak a gondolata, hogy milyen lenne a magam urává válni, de eljött az a pont, amikor már egyszerűen képtelen voltam úgy folytatni, ahogy azelőtt. Mivel éreztem magamban annyi tehetséget és elszántságot, így úgy döntöttem, vállalkozó leszek. Elsőre nem tűnt olyan bonyolultnak, azonban egyre másra jöttek elő az újabb és újabb részletek, hiányzó darabkák, amiket a helyükre kellett tenni. Az egészre a https://www.e-tanusitas.eu/ tette fel a koronát, amiről utána kiderült, hogy egyszerre volt hasznos és felesleges, de egyáltalán nem bántam meg, hogy a nyomára akadtam.

Mivel olyan szerencsés vagyok, hogy saját házam van, így megtehettem, hogy ide jegyeztetem be frissen megalapított cégemet, ehhez viszont egy rakás feltételnek teljesülnie kellett előbb. Muszáj mindenben a hatóságok elvárásai szerint cselekedni, különben rövid időn belül azon kapom magam, hogy egész csokornyi büntetéssel szaladgálhatok a postára, és mire befizetem az összes csekket, nekem nem marad semmi. Ilyesmivel nem jó könnyelműnek lenni, másnak sem ajánlom. A különböző óvintézkedések, fejlesztések, átalakítások sorában egészen elfelejtettem, hogy annak idején írtam egy egész szép kis listát a kötelező dolgokról, de két agybaj között ez valahogy kiment a fejemből. Mindenesetre jó tanulság, hogy csak módjával hagyjam magam befolyásolni.

Egy ismerősöm küldött nekem egy üzenetet, mivel már rég találkoztunk, érdeklődött afelől, hogy hogy vagyok. Írtam neki, hogy cégalapítás közepén, szóval hulla fáradtan. Kicsit eltémázgattunk erről, leírtam neki, hogy mi mindenen vagyok már túl, mi van hátra, ő pedig “részvétét nyilvánította”, és próbált lelki támogatást adni. Azután felvetette, hogy a házamnak nem kell-e véletlenül energetikai tanúsítvánnyal rendelkeznie ahhoz, hogy be lehessen jegyezni rá a céget. Én lányos zavaromban nem tudtam, mint írhatnék erre, de megelőzött, elküldte nekem a https://www.e-tanusitas.eu/ linket, és azt a tanácsot, hogy legutóbb is hozzájuk fordult, amikor eladta a lakását; nagyon megbízhatóak, gyorsan dolgoznak és nem drágák. Én szépen megköszöntem a segítségét, és inkább elmentem aludni, mert jó késő volt.

De szöget ütött a fejembe a dolog. Másnap végig azon pörögtem, hogy valószínűleg nem véletlenül küldte el nekem a https://www.e-tanusitas.eu/ linket, biztos tud valamit, amit én nem, és egyébként is elfelejthettem valamit a listáról. Munka mellett cégalapításon ügyködni elég kemény. Mindenesetre felmentem az oldalra, és elolvastam, amit lehetett. Valóban nem voltak túl drágák, sőt, teljesen elfogadható áron dolgoztak. Ráadásul annál jobb, mint hogy 24 órán belül megküldik a tanúsítványt, nem is jöhetett volna. Ezzel is kevesebbet kell nekem rohangálni. Felvetem hát velük a kapcsolatot, és megbeszéltem velük, hogy mikor jöjjön a szakértő.

Jött is időben, direkt szabaddá tettem magam arra a napra. Nagyon korrekt volt, körbejárta a házat kívül-belül, és a végén az adatokat online elküldte a központba, hogy minél hamarabb eredmény legyen. Ilyen precíz és pontos szolgáltatást nem is reméltem. És valóban, ahogy ígérték, pár nappal később a futár hozta is a borítékot, és benne a tanúsítvány. A https://www.e-tanusitas.eu/ remek választás volt, hálás is vagyok az ismerősömnek érte. Csakhogy a cégbejegyzésnél derült ki, hogy erre valójában nem is lett volna szükség, lényegében feleslegesen csináltattam meg. Először kicsit bosszantott a dolog, de utána rájöttem, hogy előbb-utóbb úgyis meg kellett volna csináltatnom, hogy tudjam, miben kell még fejlesztenem az otthonomat, hogy igazán jó és hatékony legyen.