Biztos, gördülékeny cégért egy téli gumi keresővel

Jó pár év tanulás, töprengés, hogy mit is szeretnék kezdeni az életben arra volt jó, hogy tudjam, vállalkoznom kell. Az ok nagyon egyszerű, hogy miért. Nem hiszek a multikban, szerintem miattuk lett mindennapos, a pazarlás, a személytelenség és, hogy a vagyon adja az ember értékét. A kiscégek, magán vállalkozók, akik nem pénz mosás miatt, hanem szenvedélyből alapítanak céget, szerintem sokkal nemesebb értékeket képviselnek, viszont más malmára hajtani a vizet nem az én utam. Ezért alakítok magam is egy céget, ha már a belem is kidolgozom, én fürödjek a hasznában.

Fontos, hogy ne ész nélkül vágjunk bele, mert ha csődbe megy a vállalkozás azt elég nehéz orvosolni és elég kellemetlen életszituációkba kerülhetünk. Fel kell mérni mindig, hogy az adott területen, van-e hasonló vállalkozás, ha igen miben tudunk mások lenni, amitől a kliensek hozzánk jönnének nem pedig a másikhoz. Amennyiben nincs, egy bevált üzleti szerkezetet másolhatunk, vagy ha olyan szerencsések vagyunk, hogy egyáltalán nem létezik még hasonló szolgáltatás a világon, akkor annak egyenes útja van a sikerhez, kivéve, ha egy hasztalan szolgáltatással állunk elő.

Fuvarozó cég megalapítását vettem fejbe. A sok online rendelés, csomagküldések, akár csak egyéb cégeknek besegíteni a kiszállításban, a fuvarozásnak mindig lesz jelentősége. A lelke ennek a típusú vállalkozásnak a jó logisztikai szervezés és a karbantartott gépjárművek.

Nagyobb tőkével kell rendelkezni ahhoz, hogy egy pofás autó flottát beszerezzünk, és kialakítsunk egy műhelyt, ahol karbantartják őket. Hisz, ha tönkre megy egy is, nem csak egy kocsitól búcsúzunk, hanem megannyi ki nem szállított árutól is, tehát mintha egy ujjunkat vágnánk le. Szerintem a legfontosabb, a sofőrök biztonsága, amit a jó fékek és mindig az adott évszaknak megfelelő gumik biztosítanak. A megfelelő gumi tarja az autót az úton. Egy flottányi abroncs beszerzése sem aprópénz, ezért érdemes kutatni a legjobb árajánlatok után. Ráleltem egy oldalra, ahol van egy nagyon jó téli gumi kereső. A legjobb márkák és akciók közt tudok böngészni. A webshopjuk jelmagyarázata nagyon kényelmes és könnyen értelmezhető, de ha valami probléma még is fellépne, az ügyfélszolgálatuk késséggel áll rendelkezésünkre. Ezek mellett a gyakran ismételt kérdésekben is kereshetjük a választ, mert szinte minden online rendelésnél felmerülő kérdésre választ kapunk ott! A rendelés leadása után, a hétvégét kivételével, már másnap megkapjuk a kért abroncs szettet és sérült termékeiket azonnal cserélik. Egy ilyen szolgáltatás javában megkönnyíti az életét egy kisvállalkozónak.

Az üzleti terv és megvalósítása már fejben van, már csak a kellő tőkét kell összegyűjtenem, megszereznem, hogy végre kitörhessek a munkások világából és a saját szerencsém kovácsa lehessek!