Cégalapításról beszélgettünk, amikor jött a baj

Ádi régi barátom, aki nagyon otthon van az adózással és cégalapítással kapcsolatban. Éppen ezért kerestem fel őt, amikor elhatároztam, hogy céget alapítok én is. Beültünk az irodába, és épp a cégtípusokról beszélgettünk, amikor vízfolyás hangjára figyeltünk fel mindketten: valószínűleg csőtörés történt. Ráadásul nem tudtuk megállapítani a csőtörés helyét, mert a hang a falból jött. – Itt bizony ki kell bontani a falat. – monda Ádi. – Dehogy, rákeresek, hogy csőtörés megállapítása bontás nélkül, és találunk rá megoldást. – mondtam.

Ezekkel a kulcsszavakkal leltem rá a vizszereles.net oldalára, ahol gyakorlatilag bármi vízszerelési dologgal kapcsolatban tudnak segíteni. Ha mondjuk csatornázási problémád van, akkor azzal is fordulhatsz hozzájuk, de duguláselhárítást vagy fűtésszerelést is végeznek. Ami viszont nekünk kellett, az a csőtörés megállapítása bontás nélkül. De mégis hogyan lehetséges ez? Ha egy kicsit jobban elmélyültök a vizszereles.net-en, akkor csatornakamerázás címszó alatt találtok erről egy nagyon jó összefoglaló írást. Mert, hogy a csatornakamerázás egy olyan technika amely során a csőtörés megállapítása lehetséges bontás nélkül, és ez olyan úgynevezett rejtett csőtöréseknél szükséges, amelyek során esetleg kis repedésen keresztül szivárog folyamatosan a víz, vagy csak rejtett helyen van a cső maga. Ez viszont nagyon veszélyes is tud lenni, pont azért mert nem látjuk, és adott esetben azt sem tudjuk, hogy épp csőtörés van.

Továbbra is az a kérdésetek, hogyan lehetséges a csőtörés megállapítása bontás nélkül? Nagyon egyszerű, legalábbis aszerint, ahogyan a vizszereles.net-en leírják. A szakember ilyenkor a csőbe leenged egy kis kamerát, amellyel rögzíti a cső belső felületét, majd ezt visszanézve megállapítja, merre is van a probléma. Így nem kell felásni a kertet, vagy a mi esetünkben kibontani az egész falat, csak ott kell beavatkozni, ahol a probléma van. Mindez pedig pár óra alatt meg is van, nem kell fél napokat tölteni hosszas munkálatokkal. Ez nálunk is egészen jól jött, mivel Ádi irodája nem is olyan rég lett felújítva, és jó lett volna, ha nem kellene a csőtörés miatt az egész falat lebontani. Szóval elolvasva a vizszereles.net weboldalán írtakat, tudtuk, hogy először őket szeretnénk megkeresni a problémával, de sürgősen, mielőtt még teljesen beázik minden. Láttuk, hogy van egy űrlap, amit kitöltve lehet visszahívást kérni, azonban az ügy sürgőssége miatt mi inkább rögtön a telefonszámot hívtuk, melyet a honlapon feltüntettek.

Nagyon kedvesek voltak a telefonban, és mondták, hogy valószínűleg hamar ki is érnek, mivel Budapesten vagyunk. Így is lett, valóban kiértek 50 perc alatt, ami alatt még nem ázott be teljesen az iroda. De ha mondjuk Érden vagytok, akkor sem kell fél napokat várnotok, mert Pest megyén belül akár 1 órán belül ki tudnak érkezni a helyszínre. A vizszereles.net alapos és profi munkát végzett, valóban megállapították a csőtörést bontás nélkül. Mindez jó pár órát igénybe vett, viszont legalább nem gyors de megbízhatatlan munkát végeztek, ahogyan azt sok “vízszerelő” csinálja. Mi tehát nagyon meg voltunk elégedve a vizszereles.net szakembereinek munkájával, nekik hála nem ázott el az iroda.

Csőtörés megállapítása bontás nélkül? Lehetséges! Csak keressétek fel a vizszereles.net oldalát!